Museum

Villa Zebra

Villa Zebra is een museum over hedendaagse kunst, speciaal voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de leefwereld van kinderen zijn er altijd twee verschillende tentoonstellingen te zien, voor twee verschillende leeftijdscategorieën. Hier doen de kinderen samen met hun ouders verrassende ontdekkingen aan de hand van uitdagende vragen en opdrachten.

Daarnaast zijn er regelmatig kunstenaars aan het werk in het nieuwe atelier in Villa Zebra. Een unieke kans om van dichtbij te zien, te ontdekken en te ervaren hoe een kunstenaar zijn of haar kunstwerken maakt. De kinderen kunnen ook zelf als kunstenaar aan de slag in een van de gratis workshops.

Nu te zien in Villa Zebra
Zelf! (3-6 jaar)
Diep in het bos (7-12 jaar)

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Villa Zebra
Stieltjesstraat 21
3071 JV Rotterdam

Openingstijden

Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur.

Aangepaste openingstijden
In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag. Villa Zebra is gesloten op alle maandagen, 1 januari, 27 april, 25 en 26 december en 31 december.

Bereikbaarheid

Met de auto
Je kunt betaald parkeren op het terrein aan de voorzijde van Villa Zebra of gratis parkeren aan de overzijde van de Koningshaven op het Noordereiland. Villa Zebra beschikt niet over een eigen invalidenparkeerplaats maar met de auto kun je tot vlakbij de voordeur komen.

Met het openbaar vervoer
Villa Zebra is bereikbaar met tram 20, 23, 25 en met de metro. Stap uit bij halte Wilhelminaplein. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar Villa Zebra. Je kunt ook bus 32 of 47 nemen en uitstappen bij halte Koninginnebrug. Ook hiervandaan is het 5 minuten lopen.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Toegang is inclusief workshops
Kaartjes Villa Zebra Rotterdam | Dagje weg in Zuid-Holland