Museum

Veiligheidsmuseum PIT

Help, de keuken staat in brand! Weet jij de vlammen zo snel mogelijk te doven? Kom erachter wat de politie, brandweer en ambulancezorg iedere dag doen en volg een interactief lesje in veiligheid bij Veiligheidsmuseum PIT.

Geniet met het hele gezin van dit leuke en leerzame uitje. Bekijk de historische collectie met onder meer de politie-Porsche en speel spannende misdaadgames. Op de skelterbaan test je hoe veilig je zelf bent in het verkeer en je kunt een kijkje nemen in een politiecel.

Na een bezoek aan PIT weet je beslist hoe je bij kunt dragen aan een veilige samenleving. Leerzaam, maar vooral heel leuk! PIT is fascinerend voor bezoekers van alle leeftijden. Iedere bezoeker van jong tot oud ontdekt de wereld van veiligheid op zijn eigen manier.

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Veiligheidsmuseum PIT
Schipperplein 4
1315 SB Almere

Openingstijden

Veiligheidsmuseum PIT is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
PIT is gesloten op Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.
Daarnaast is PIT in 2017 open op de volgende maandagen:

* 2 januari
* 20 februari
* 27 februari
* 24 april
* 16 oktober
* 23 oktober.

Bereikbaarheid

Met de auto
Direct naast PIT vind je de Schippergarage. Hier kun je betaald parkeren.

Met het openbaar vervoer
Veiligheidsmuseum PIT bevindt zich op 10 minuten loopafstand van station Almere Centrum. loop over het Stationsplein recht door de Stationstraat. Loop aan het einde van de Stationstraat rechtdoor over het stadhuisplein omhoog naar de Diagonaal richting het Forum. Op het Forum ga je bij de KFC naar rechts. Daar loop je rechtdoor langs de mediamarkt. Voorbij de MediaMarkt ga je links de trap af naar het Schipperplein. Sla rechtsaf en loop langs de gevel direct naar de ingang van Veiligheidsmuseum PIT.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Veiligheidsmuseum PIT Almere | Dagje weg in Flevoland