Museum

Van Abbemuseum

De collectie van het Van Abbemuseum is groots! Sleutelwerken van onder andere Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys McCarthy, Daniëls en Körmeling kun je hier aanschouwen. Het museum bestaat al sinds 1936. In 2003 vond een grote renovatie plaats, waardoor het museumgebouw een combinatie is geworden van het oude rijksmonument en nieuwbouw. Het museum behoort tot een groep van musea voor beeldende kunst, waarvan zowel de collectie en presentatie, als de architectonische vormgeving een hedendaagse uitstraling heeft. Elke etage kent een eigen interne structuur, soms hoog en monumentaal, soms bescheiden of juist verrassend van vorm. Op het eerste gezicht lijkt het museum op een labyrint, maar als je erdoor loopt, ontdek je ruimtes voor zowel intieme presentaties als voor grote tentoonstellingen en monumentale installaties. Natuurlijk zijn al de ruimtes voorzien van de modernste digitale voorzieningen. Het museum experimenteert graag met kunst. Het is een echte 'eyecatcher'!

Nu te zien in het Van Abbemuseum
Van Abbe en De Stijl

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven

Openingstijden

Het Van Abbemuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op donderdag is het museum open tot 21.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Op Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag is het Van Abbemuseum geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste Kerstdag.

Bereikbaarheid

Met de auto
Parkeergarage Stadskantoor/Van Abbemuseum (Stadhuisplein 1) en Parkeergelegenheid de Heuvelgalerie (Ten Hagestraat 6) liggen op 5 minuten loopafstand van het Van Abbemuseum. Er bevinden zich twee parkeerplaatsen voor mindervaliden bij de hoofdingang van het museum en twee bij de achteringang aan de Stratumsedijk 2.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Eindhoven kun je bus 7 richting Aalst Ekenrooi en bus 17 richting Genneper Parken nemen en uitstappen bij de halte Stadhuisplein. Vanaf de halte is het nog 4 minuten lopen naar het museum.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden en hulphonden
  • De luisterroute met verhalen van het museum is ook beschikbaar in gebarentaal
  • Horecagelegenheid aanwezig
kaartjes Van Abbemuseum Eindhoven | Dagje weg in Noord-Brabant