Museum

Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument, gelegen aan het Oosterpark, dateert uit 1926. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika. In het Tropenmuseum ontdek je dat we ondanks de verschillen, allemaal hetzelfde zijn.

Nu te zien in Het Tropenmuseum
Rhythm & Roots
Body Art

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2
1092 CK Amsterdam

Openingstijden

Van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
* Het Tropenmuseum is gesloten op 1 januari, 27 april en 25 december.
* Tijdens schoolvakanties is het museum ook op maandag open.

Bereikbaarheid

Met de auto
Reserveer je parkeerplaats op vijf meter afstand van het Tropenmuseum bij Mobypark voor €2,- per uur of gebruik de code 'TROPEN' voor een dagprijs van €12,-.
Ook kan je met de auto terecht bij QPark Oostpoort voor een dagprijs van €12,-. Dat is op slechts 10 minuten loopafstand van het museum.

Met het openbaar vervoer
Neem vanaf Station Amsterdam Centraal tram 9 naar halte Eerste Van Swindenstraat. Vanaf daar is het 2 minuten lopen naar het Tropenmuseum.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden, niet voor scootmobiels)
  • Huisdieren niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Tropenmuseum Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland