Museum

Stedelijk Museum Coevorden

Coevorden heeft een boeiende, maar heftige geschiedenis achter de rug vol oorlog, vernietigingen een eeuwigdurende strijd om de macht. Het Stedelijk Museum Coevorden, gevestigd in het Arsenaal, neemt de bezoeker mee op een ontdekkingsreis langs het verhaal van Coevorden vanaf de eerste burggraaf tot en met de dag van vandaag. Met een prachtige vaste collectie, wisselende tentoonstellingen en diverse kinderactiviteiten is een bezoek aan het Stedelijk Museum een plezier voor jong en oud.

Niet alleen voor volwassenen!
Het Stedelijk Museum Coevorden is niet alleen voor mama’s en papa’s of opa’s en oma’s. Naast rondleidingen en diverse activiteiten voor volwassenen is er ook voor kinderen genoeg te doen. Zo kan je bij de balie van het museum een verhalenboek meenemen, is er een ruimte ingericht speciaal voor kinderen en zijn er regelmatig leuke (doe-)activiteiten.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Stedelijk Museum Coevorden
Haven 4
7741 JV Coevorden

Openingstijden

Stedelijk Museum Coevorden is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
Parkeren in Coevorden is gratis. Schuin tegenover het museum, op de markt, is voldoende parkeerplek.

Let op: Op de parkeerplaats moet een parkeerkaart gehanteerd worden (2 uur gratis parkeren)

Met het openbaar vervoer
Vanuit Zwolle en Emmen gaan er om het half uur treinen naar Coevorden. Vanaf het station is het ongeveer 7 minuten lopen naar Stedelijk Museum Coevorden.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum
Kaartjes Stedelijk Museum Coevorden | Dagje weg in Drenthe