Museum

Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum Amsterdam is internationaal gerenommeerd en het grootste museum voor hedendaagse kunst in Nederland. Tot de hoogtepunten behoren kunstwerken uit het oeuvre van Van Gogh, Kandinsky, Picasso, Mondriaan, Pollock, de CoBrA groep en vele andere kunstenaars. In enkele ruimtes zijn wisselende presentaties te zien. Op de eerste verdieping van de nieuwe vleugel van het Stedelijk zijn tijdelijke tentoonstellingen te zien met werk van internationaal bekende hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Met een oppervlakte van 1100 vierkante meter is de benedenzaal in de nieuwe vleugel de grootste open tentoonstellingszaal van Nederland. De zaal is gewijd aan spectaculaire, grootschalige werken, ambitieuze installaties en nieuw verworven werken.

Nu te zien in Stedelijk Museum Amsterdam:
Seth Price: Social Synthetic

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam

Openingstijden

Het Stedelijk Museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag is het museum langer open, namelijk tot 22:00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
Parkeergarage Q-Park onder het Museumpein (Van Baerlestraat 33B) ligt op 1 minuut loopafstand van het museum. Het Stedelijk Museum beschikt over een invalidenparkeerplaats aan de Paulus Potterstraat ter hoogte van de groepsentree.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Amsterdam Centraal kun je tram 2 richting Nieuw Sloten en tram 5 richting Amstelveen Binnenhof nemen en uitstappen bij de halte Van Baerlestraat. Deze halte ligt recht tegenover het Stedelijk Museum. Je kunt ook bus 170 richting Uithoorn en bus 172 richting Kudelstaart nemen en uitstappen bij het Museumplein.
Vanaf Station Amsterdam Amstel kun je tram 12 nemen richting Sloterdijk en uitstappen bij de halte Museumplein.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren niet toegestaan met uitzondering van hulphonden
  • Voor doven en slechthorenden zijn er rondleidingen in gebarentaal mogelijk
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Stedelijk Museum Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland