Museum

Spoorwegmuseum

Bekijk en beleef de verschillende werelden binnen het Spoorwegmuseum . Bij ‘De Grote Ontdekking’ stap je een wereld binnen vol roet en stoom. Dit onderdeel brengt je terug naar het jaar 1800, via de mijnschacht naar de eerste stoomlocomotief van Nederland. ‘Droomreizen’ brengt je naar 1900. Een wereld van dromen, verre reizen, sprookjesachtige bestemmingen en luxe. Hier zijn shows en perronacts te zien. Als derde wereld is er ‘Stalen Monsters’, waar je in een karretje langs de enorme locomotieven gaat. ‘De Werkplaats’ bevindt zich in de centrale museumhal. Tot slot is er ‘De Vuurproef’, een spectaculaire attractie die je meeneemt op een reis door bijna twee eeuwen treingeschiedenis. Het museum heeft vanwege deze attractie ook een internationale prijs gewonnen voor de 4D-Simulator. Het Spoorwegmuseum is dan ook een interactief museum voor jong en oud.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 1
3581 XW Utrecht

Openingstijden

Het Spoorwegmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Het museum is geopend op maandagen tijdens de vakantie en tijdens feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren en Kerst.
Het Spoorwegmuseum is gesloten op Nieuwjaarsdag en op Koningsdag.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het museum is goed bereikbaar per auto, maar voer in je navigatiesysteem 'Johan van Oldebarneveldtlaan 1, Utrecht' in. Bij Het Spoorwegmuseum beschikt over een ruime parkeerplaats. Een parkeerkaart kost €5,50 per museumbezoek.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Utrecht Centraal Station vertrekt de pendeltrein naar Station Utrecht Maliebaan, oftewel Het Spoorwegmuseum. De trein vertrekt één keer per uur tussen half tien en half vijf en stopt in het museum.

Extra informatie

  • Grotendeels toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Tip: Leuk te combineren met DOMunder
kaartjes Spoorwegmuseum Utrecht | Dagje weg in Utrecht