Museum

Rijksmuseum Twenthe
In het hart van de Renaissance

Tijdens de tentoonstelling 'In het Hart van de Renaissance' zijn werken van enkele van de allergrootste kunstenaars van de Italiaanse renaissance te zien in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Rafaël, Giovanni Bellini, Titiaan en Tintoretto. De tentoonstelling bestaat maar liefst uit vijfenveertig topstukken van zestiende-eeuwse Italiaanse schilderkunst. Behalve werk van de beroemde schilders uit Rome en Venetië, biedt de expositie een ruime keuze van hier minder bekende, maar onweerstaanbaar aantrekkelijke schilderijen van meesters uit Noord-Italië.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514 BP Enschede

Openingstijden

Rijksmuseum Twenthe is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. OpEerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten. Op Hemelvaartsdag, beide paasdagen en beide pinksterdagen is het museum geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdag 11 februari 2017 is het museum gesloten voor reguliere bezoekers i.v.m. de opening van de tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance'.

Bereikbaarheid

Met de auto
Er zijn gratis parkeermogelijkheden in de nabijheid van het museum: aan de achterzijde van het gebouw ter hoogte van de Vluchtestraat en aan de Blijdensteinlaan aan de zijkant van het museum. Je kunt ook gratis parkeren op de parkeerplaats in Roombeek, aan de Roomweg, ter hoogte van museum TwentseWelle. Vanaf het parkeerterrein is het 5 minuten lopen naar het museum.

Met het openbaar vervoer
Vanaf NS Station Enschede is het 10 minuten lopen naar het museum. Je kunt ook bus 2, 60, 61 of 62 nemen.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Renaissance, Rijksmuseum Twenthe | Dagje weg in Enschede