Attractie, Museum

Rijksmuseum Muiderslot

Ontdek het leven in een kasteel in de middeleeuwen. Omstreeks 1285 werd het Muiderslot gebouwd door graaf Floris V. Hij werd tijdens een valkenjacht gevangengenomen en uiteindelijk vermoord. Vandaag de dag vertelt de valkenier je meer over zijn leven en dit bloedstollende verhaal. Bij hem kun je ook de vele roofvogels spotten. Na graaf Floris V is P.C. Hooft de beroemdste bewoner van het Muiderslot geweest. Deze poëet bracht zijn literaire vrienden naar het slot, zij werden de ‘Muiderkring’ genoemd. Ook over hun leven is veel informatie te vergaren in het museum. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen, die meestal met deze bewoners te maken hebben. Maar de bekendste ‘bewoner’ is toch wel Sinterklaas. Het slot is namelijk verschillende keren te zien geweest in ‘De Club van Sinterklaas’.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Rijksmuseum Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden

Openingstijden

Rijksmuseum Muiderslot is van april tot november dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In het weekend en op feestdagen is het Muiderslot geopend vanaf 12.00 tot 17.00 uur.

Van november tot april is het Muiderslot doordeweeks gesloten. In de weekenden, de kerstvakantie (24 december t/m 8 januari) en voorjaarsvakantie (18 februari t/m 5 maart) is het Muiderslot geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
* Op Eerste en Tweede Paasdag is het Muiderslot open van 12.00 tot 17.00 uur.
* Op Bevrijdingsdag en Hemelvaart is Muiderslot geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
* Op Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag is het Muiderslot gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het Muiderslot ligt vlakbij Amsterdam en is goed te bereiken met de auto. Parkeergelegenheid nabij het slot is echter beperkt, maar grote, betaalde parkeerplaatsen (P1 en P2) liggen op 10 minuten loopafstand.

Met het openbaar vervoer
Je kunt op vele manieren met het openbaar vervoer naar Muiderslot komen. Er rijden bussen vanaf stations in Amsterdam en Weesp. Vanaf de bushalte volg je de groene bordjes en ben je in 10 minuten bij het slot. Ook kun je in de zomer met de boot vanaf Amsterdam-IJburg naar Muiden varen en is er een mooie fietstocht vanaf Amsterdam Centraal uitgezet!

Extra informatie

  • Beperkt toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden niet toegestaan, met uitzondering van blindegeleide- en hulphonden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaarten Rijksmuseum Muiderslot | Dagje weg in Noord-Holland