Museum

Paleis Soestdijk

Rond 1650 liet een Amsterdamse burgemeester een jachthuis bouwen tussen Soest en Baarn. De jonge stadhouder Willem III, een fervent jager, kocht de hofstede aan de Zoestdijck in 1674. Later lieten kroonprins en zijn Russische vrouw, prinses Anna Paulowna, Soestdijk verbouwen tot een echt zomerpaleis. Permanent bewoond werd Paleis Soestdijk pas vanaf 1937, toen prinses Juliana en prins Bernhard er na hun huwelijk hun intrek namen. Paleis Soestdijk werd daarmee de koninklijke residentie. Ze bleven er wonen tot hun dood in 2004. Sinds 1971 is het paleis Rijksbezit. Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis. Bezoek het officiële en eveneens oudste gedeelte van het paleis: de representatieve stijlkamers. Ook zie je enkele privévertrekken van de laatste bewoners. Bovendien leer je Paleis Soestdijk kennen waarin prins Bernhard en prinses Juliana lange tijd hebben gewoond. De originele sfeer is zoveel mogelijk behouden gebleven.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Paleis Soestdijk
Amsterdamsestraatweg 1
3744 AA Baarn

Openingstijden

Paleis Soestdijk is geopend van vrijdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het park is geopend om 10.30 uur en sluit om 17.30 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
Paleis Soestdijk is goed te bereiken met de auto. Vanaf de snelwegen wijzen de borden je de weg. Het Paleis beschikt over een eigen afgesloten parkeerterrein op tien minuten lopen van de ingang. Een uitrij-munt koop je voor €5,-.

Met het openbaar vervoer
Buslijn 70 rijdt tussen Station Amersfoort en Hilversum en stopt voor de ingang van Paleis Soestdijk. Station Baarn heeft een taxistandplaats, vanaf waar je met de taxi naar het Paleis kan.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Adviesleeftijd kinderen vanaf 4 jaar
Kaartjes Paleis Soestdijk | Dagje weg in Utrecht