Attractie, Museum

Oude Kerk

De Oude Kerk staat in het centrum van Amsterdam, midden op de Wallen. Het is het oudste gebouw van de stad, ooit gesticht door de bewoners aan de Amstel. Rond 1300 verrees er een stenen kerk, gewijd aan Sint Nicolaas. Deze parochiekerk zou uitgroeien tot het imposante middeleeuwse monument van nu. De Oude Kerk is tevens een Amsterdams museum met een landelijk bereik en internationale ambitie: het oudste gebouw van de stad en tegelijk één van de jongste kunstinstellingen van het land. In samenwerking met onder andere het Stedelijk Museum en de Appel Arts Centre komen er interessante tentoonstellingen tot stand. De Oude Kerk heeft sinds kort ook een nieuwe koffieschenkerij en een museumshop. Het laatste onderdeel van de restauratie van de Oude Kerk is in 2013 afgerond. Nu rest alleen nog de restauratie van het beroemde Vater-Müller orgel.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Oude Kerk
Oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam

Openingstijden

De Oude Kerk is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.30 uur. De Oude Kerk is gesloten op 4 september en 25 december 2016.

Bereikbaarheid

Met de auto
De Oude Kerk bevindt zich op 8 minuten loopafstand van het Centraal Station. De buurt is moeilijk toegankelijk voor auto's en wij raden je daarom aan met het openbaar vervoer te komen.

Extra informatie

  • Redelijk toegankelijk voor mindervaliden
  • Tijdens tentoonstellingen gelden andere prijzen
kaartjes Oude Kerk Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland