Museum

Oorlogsmuseum Overloon

Het dorp Overloon werd bij de slag om Overloon volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zoveel felle tegenstand hadden de geallieerden sinds de Normandische stranden in juni 1944 niet meer meegemaakt. Harry van Daal, inwoner van Overloon, was zo geschokt door de gebeurtenissen dat hij voorstelde om een deel van het slagveld intact te houden en in te richten als een museum. Zo werd op 25 mei 1946, nog voordat het dorp zelf weer was opgebouwd, in Overloon het Oorlogsmuseum officieel geopend. Het was het eerste museum in Nederland om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Inmiddels is het museum uitgegroeid tot het grootste oorlogsmuseum van Nederland. Ontdek de geheimen van het verzet, en neem een kijkje tussen bijna 200 militaire voer-, vlieg- en vaartuigen in een gebouw dat maar liefst twee voetbalvelden groot is!

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Oorlogsmuseum Overloon
Museumpark 1
5825 AM Overloon

Openingstijden

Oorlogsmuseum Overloon is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Oorlogsmuseum Overloon is op feestdagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op 1 januari, 19 mei en 24, 25 en 31 december is het museum gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Oorlogsmuseum Overloon beschikt over een eigen parkeerterrein.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Boxmeer kun je Oorlogsmuseum Overloon bereiken door buslijn 92 richting Venray te nemen en uit te stappen bij bushalte Bossenhoekweg. Vanaf de halte is het nog 9 minuten lopen naar het museum. Let op: bus 92 rijdt maar één keer per uur.

Let op: in weekenden en op feestdagen is Oorlogsmuseum Overloon NIET bereikbaar met het openbaar vervoer!

Extra informatie

  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden toegestaan, mits aangelijnd
  • E-tickets niet geldig tijdens evenementen
Kaarten Oorlogsmuseum Overloon | Koop hier je kaartjes.nl