Museum

NEMO Science Museum

NEMO Science Museum neemt je mee in de wereld van alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Iedere bezoeker, van jong tot oud, kan hier wetenschappelijke kennis ervaren en toetsen. Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Workshops, filmpjes en demonstraties maken je NEMO-dag compleet. Een knetterende trui of een regenboog: na een bezoek aan NEMO zal je met nieuwe ogen naar de wereld kijken. Het museum is fascinerend voor bezoekers van alle leeftijden, maar kinderen vanaf zes jaar steken er echt iets van op. Het gebouw van NEMO is al van veraf te herkennen: als een boeg van een enorm kopergroenkleurig schip op volle zee steekt het boven de Amsterdamse IJ-tunnel uit. Vergeet ook niet het dak op te gaan: dit is het grootste terras van Amsterdam met een prachtig uitzicht!

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam

Openingstijden

NEMO is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur. In schoolvakanties en van april t/m augustus is NEMO ook op maandag open.

Aangepaste openingstijden
* Schoolvakanties: maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur
* September tot en met maart: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur
* April tot en met augustus: maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur
* Gesloten op Koningsdag (27 april). Op alle andere officiële feestdagen is NEMO open.

Bereikbaarheid

Met de auto
NEMO heeft geen eigen parkeergelegenheid. Je kunt het best parkeren bij Parking Centrum Oosterdok (Oosterdoksstraat 150). Bij deze garage krijg je als NEMO-bezoeker korting. Je betaalt dan €1,50 voor 20 minuten. Vanaf deze garage is het 4 minuten lopen naar NEMO.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Amsterdam Centraal is het 15 minuten lopen naar NEMO. Volg de borden 'Route Oosterdok'. Je kunt ook de bus nemen. Neem bus 22 of 48 en stap uit bij halte Kadijksplein.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
kaartjes NEMO Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland