Museum

Nederlands Stripmuseum

In het Nederlands Stripmuseum ontmoet je strip- en tekenfilmhelden van vroeger en nu. Nergens anders vind je zo’n grote collectie met originele striptekeningen, stripboeken, spelletjes, filmpjes en meer! Ook heeft het museum veel unieke tekeningen en zeldzame boeken. In het Stripmuseum zie je onder andere hoe een stripverhaal tot stand komt. Je ontdekt dit aan de hand van echte tekeningen en schetsen, maar je kunt ook over de schouders van bekende tekenaars meekijken door middel van video-installaties. Er is voor jong en oud van alles te doen in het Stripmuseum. De winkel van het stripmuseum is altijd vrij toegankelijk tijdens de openingstijden. Je vindt er een ruim aanbod van bekende en nieuw verschenen strips. Populaire series als DirkJan en Asterix, maar ook tijdschriften als Stripschrift en Stripnieuws zijn aanwezig. Daarnaast zijn er poppetjes van Asterix en bekende Disneyfiguren te koop. In het Stripmuseum is altijd wat leuks te zien en te doen!

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Nederlands Stripmuseum
Westerhaven 71
9718 AC Groningen

Openingstijden

Het Nederlands Stripmuseum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Tijdens de schoolvakanties (regio noord) is het museum geopend op maandag van 12.30 tot 17.00 uur envan dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Het Nederlands Stripmuseum is gesloten op Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag en Eerste Kerstdag.

Bereikbaarheid

Met de auto
Parkeren kan bij de parkeergarage aan de Westerhaven (Westerhaven 17, 9711 AC Groningen). Vanaf de parkeergarage is het ongeveer 10 minuten lopen naar het museum.

Met het openbaar vervoer
Vanaf het hoofdstation in Groningen vertrekken stadsbussen naar de Westerhaven. Deze rit duurt ongeveer 10 minuten. Te voet is het museum ook prima te bereiken. De wandeling langs de gracht van Groningen tot aan het museum duurt ongeveer 20 minuten.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Nederlands Stripmuseum | Dagje weg in Groningen