Museum

Naturalis

Naturalis vertelt het verhaal van het leven op aarde. De natuur is enorm divers en verandert continu. In Naturalis ontdek je geologische processen die de aarde hebben gevormd en nog steeds vormen. Met de oerknal is ook het eerste leven op aarde ontstaan. Ook daar leer je alles over in Naturalis: van dinosaurussen en mammoeten tot de mens, en zelfs een stapje verder: genetische manipulatie door middel van biotechnologie. Topstukken uit de collectie van Naturalis zijn onder andere de camarasaurus met de lange nek, het mammoetskelet, de reuzenkrab en het schedelkapje van de Javamens. Voor kinderen zijn er speciale onderzoeksopdrachten, waarbij ze spelenderwijze van alles leren.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Naturalis
Darwinweg 2
2333 CR Leiden

Openingstijden

Naturalis is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in de schoolvakanties tot 18.00 uur. Alleen op 27 april, 3 oktober en 25 december is het museum gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Je kunt bij Naturalis parkeren op de parkeerplaats aan de Mendelweg. Stel je navigatiesysteem in op Mendelweg 3.

Met het openbaar vervoer
Naturalis ligt vlakbij het NS-station Leiden Centraal. Verlaat het station aan de Centrum-zijde (voorkant). Vanaf hier kun je de voetgangersborden Naturalis volgen, dit is ongeveer 10 minuten lopen.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
kaartjes Naturalis Leiden | Dagje weg in Zuid-Holland