Museum

Nationaal Militair Museum

Persoonlijke verhalen van bijzondere mensen, die vind je in het Nationaal Militair Museum. Het museum bevindt zich in een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak van 110 bij 250 meter en 13 meter hoge glazen buitenwanden. Het geeft de bezoeker een gevoel van ruimte en zicht op de collectiestukken buiten. In het Arsenaal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld in een spectaculaire vlucht! Daarnaast zijn er zes themaruimtes waarin het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Ook is het museum interactief: met de app ‘New Dawn’ heb jij de toekomst van Vliegbasis Soesterberg in handen! Niet alleen het museum zelf is een bezoek waard, ook de omgeving heeft genoeg te bieden. Genieten van de bijzondere natuur van Park Vliegbasis Soesterberg, fietsen langs militair erfgoed en de shelters ontdekken. Ook is er ruimte om stil te staan bij al die mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Nationaal Militair Museum
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest

Openingstijden

Het Nationaal Militair Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag is het Nationaal Militair Museum gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het Nationaal Militair Museum beschikt over een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren. Er zijn ook speciale parkeerplaasten voor mindervaliden aanwezig.

Met het openbaar vervoer
Vanaf station Amersfoort kun je bus 52 richting Utrecht of bus 56 richting Wijk bij Duurstede nemen. Vanaf station Soest Zuid kun je bus 71 richting Soesterberg, 't Zwaantje nemen en vanaf Station Utrecht Centraal kun je bus 52 richting Amersfoort nemen. Deze bussen stoppen bij bushalte 't Zwaantje in Soesterberg. Vanaf die halte is het nog 20 minuten lopen naar het museum.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren zijn niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Om lange wachtrijen te voorkomen raadt het museum aan tijdig online kaartjes te kopen.
Kaartjes Nationaal Militair Museum | Dagje weg in Utrecht