Museum

Museum Volkenkunde
Cool Japan

Pokémon, Hello Kitty, robots en samoerai: het zijn wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities maar tegelijk is het land 'hip and happening' met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige fan-cultuur. De tentoonstelling 'Cool Japan' in Museum Volkenkunde toont de populariteit van hedendaags Japan in een historische context.

'Cool Japan' brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot cute fashion uit de straten van Tokyo. Naast onder andere werk van Katsushika Hokusai, bekend als ‘de Rembrandt van Japan’, is ook hedendaagse kunst vertegenwoordigd in deze tentoonstelling. Liefhebbers van de Japanse popcultuur kunnen genieten van originele tekeningen en ontwerpen van klassieke manga, anime en games als 'Death Note', 'Princess Mononoke' en 'Final Fantasy'.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS Leiden

Openingstijden

Van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Het Museum Volkenkunde is gesloten op 1 januari, 27 april, 3 oktober en 25 december.

Bereikbaarheid

Met de auto
Parkeren is mogelijk op een aantal nabijgelegen betaalde parkeerplaatsen. De dichtsbijzijnde is de Morspoortgarage. Het is ook mogelijk om buiten het centrum te parkeren op de Haagweg, waarna je met een busje voor de deur afgezet wordt.

Met het openbaar vervoer
Het museum ligt op vijf minuten loopafstand van het NS-station Leiden Centraal.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden.
  • Horecagelegenheid aanwezig.
Kaartjes Cool Japan, Museum Volkenkunde | Dagje weg in Zuid-Holland