Museum

Museum van de 20e eeuw
40 jaar Star Wars

Naar aanleiding van de film 'Rogue One: A Star Wars Story', die in december 2016 uitkomt, komt het Museum van de 20e eeuw in Hoorn met de tentoonstelling ;'Store Wars: 40 Years Merchandise'. Deze tentoonstelling geeft een mooi overzicht van 40 jaar Star Wars merchandise.

In mei 1977 werd de eerste Star Wars film uitgebracht en het was meteen een enorm succes. Niet alleen de film, maar vooral ook het speelgoed was razend populair. Alleen al in het eerste jaar maakte het merk Kenner meer dan 100 miljoen dollar winst met het speelgoed. En dat succes groeide sindsdien alleen maar. Laat je daarom meenemen naar het universum van Star Wars. ”A long time ago in a galaxy far, far away....” Nu dichtbij, in Hoorn.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Museum van de 20e eeuw
Krententuin 24
1621 DG Hoorn

Openingstijden

Het Museum van de 20e eeuw is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Het museum is gesloten op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.
Op Tweede Kerstdag, Eerste en Tweede Paasdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag is het museum vanaf 12.00 uur open.

Bereikbaarheid

Met de auto
Parkeren naast de deur van het museum is helaas niet mogelijk. U kunt gratis parkeren bij het parkeerterrein De Nieuwe Wal dat is aangegeven met de borden ‘P-HAVENS’.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Hoorn kun je in circa 20 minuten naar het Museum van de 20e eeuw lopen. Volg hiervoor de groene borden met ’musea’ en ’Museum van de 20e Eeuw’. Wie dat te ver vindt om te lopen kan gebruik maken van een elektrisch busje van Hoorn City Tours. Let op: buiten het seizoen (oktober - februari) rijden de busjes niet volgens de gewone dienstregeling, maar je kunt de busjes dan wel reserveren.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Store Wars, Museum van de 20e eeuw | Dagje weg in Noord-Holland