Museum

Museum van de 20e eeuw

Het Museum van de 20e eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Hoewel je soms verbaasd zult zijn over wat er allemaal is veranderd in de twintigste eeuw, is het een waar feest der herkenning. Voor alle bezoekers zijn er herkenbare nostalgische objecten te bekijken. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw!

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Museum van de 20e eeuw
Krententuin 24
1621 DG Hoorn

Openingstijden

Het Museum van de 20e eeuw is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Het museum is gesloten op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.
Op Tweede Kerstdag, Eerste en Tweede Paasdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag is het museum vanaf 12.00 uur open.

Bereikbaarheid

Met de auto
Parkeren naast de deur van het museum is helaas niet mogelijk. U kunt gratis parkeren bij het parkeerterrein De Nieuwe Wal dat is aangegeven met de borden ‘P-HAVENS’.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Hoorn kun je in circa 20 minuten naar het Museum van de 20e eeuw lopen. Volg hiervoor de groene borden met ’musea’ en ’Museum van de 20e Eeuw’. Wie dat te ver vindt om te lopen kan gebruik maken van een elektrisch busje van Hoorn City Tours. Let op: buiten het seizoen (oktober - februari) rijden de busjes niet volgens de gewone dienstregeling, maar je kunt de busjes dan wel reserveren.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Museum van de 20e eeuw |Dagje weg in Noord-Holland