Museum

Museum Speelklok

Museum Speelklok neemt je mee in de wondere wereld van eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten en laat alle bezoekers iedere dag verrassende en vrolijke muziek horen vanuit alle hoeken van het museum! Een leuk uitstapje in Utrecht voor kinderen en volwassenen. De zelfspelende muziekinstrumenten in Museum Speelklok zijn er in allerlei soorten en maten; van heel kleine speeldoosjes, automaten en speelklokken tot enorme carillonklokken, orchestrions, dans- en straatorgels. Het gehele jaar door kunnen alle bezoekers van het museum mee met de gratis Muzikale Rondleiding die ieder uur in het museum wordt gegeven. De enthousiaste rondleiders vertellen meer over de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten die behoren tot de vaste collectie van Museum Speelklok. Naast de vaste opstelling biedt het museum de bezoekers ook wisselende tentoonstellingen aan, die het interessant maken om in de toekomst nogmaals een bezoek te brengen.

Nu te zien in Museum Speelklok
Selfie Automaton

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Museum Speelklok
Steenweg 6
3511 JP Utrecht

Openingstijden

Van dinsdag t/m zondag is het museum open van 10.00 uur tot 17.00 uur en in officiële schoolvakanties ook op maandag.

Aangepaste openingstijden
Het museum is gesloten Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag.

Bereikbaarheid

Met de auto
Wanneer je met de auto komt zijn de garages Springweg en Hoog Catharijne aan te raden. Echter is het museum het makkelijkst te bereiken met het openbaar vervoer.

Met het openbaar vervoer
Kom je van buiten de stad Utrecht, dan raadt Museum Speelklok aan om met het openbaar vervoer te komen. Het museum ligt op ongeveer tien minuten loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren niet toegestaan, hulphonden wel
  • Horecagelegenheid aanwezig
kaartjes Museum Speelklok | Dagje weg in Utrecht