Museum

Museum Rotterdam
Rotterdammers en hun stad

In de tentoonstelling 'Rotterdammers en hun stad' in Museum Rotterdam leer je de mensen achter de skyline kennen. Gewone Rotterdammers met een bijzondere passie worden hier letterlijk op een voetstuk gezet. Ze zetten hun Rotterdam op de kaart en laten zien wat speelt in hun omgeving. Tegelijk maken opvallend vormgegeven statistieken en gegevens duidelijk hoe ze verbonden zijn met de rest van de stad en de Rotterdammers. Bezoekers kunnen ook hun eigen Rotterdam delen, waardoor beetje bij beetje een divers beeld van de stad van nu ontstaat. Het resultaat is van buitenaf te zien in een enorme installatie achter het glazen gordijn van de voorgevel.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Museum Rotterdam
Rodezand 26
3011 AN Rotterdam

Openingstijden

Museum Rotterdam is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur, Op maandag, 1 januari, 27 april en 25 december is het museum gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het museum ligt in het centrum van Rotterdam en dat maakt het parkeren lastig. Er zijn gelukkig betaalde parkeergarages op gemiddeld 7 minuten loopafstand, namelijk parkeergarage WTC-V&D en Q-Park onder de Bijenkorf.

Met het openbaar vervoer
Museum Rotterdam is zeer makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Rotterdam Centraal reis je naar de tramhalte Stadhuis of Beurs met tram 8, 12, 20, 21, 23, 24 of 25. Vanaf daar is enkele minuten lopen.
Kaartjes Rotterdammers en hun stad, Museum Rotterdan | Dagje weg in Zuid-Holland