Museum

Museum Rotterdam
'40-'45 NU

De periode ‘40-’45 heeft diepe littekens achtergelaten in Rotterdam. Naast metrostation Coolhaven vind je een tweede locatie van Museum Rotterdam die volledig in het teken staat van het bombardement en de oorlogsjaren. De permanente tentoonstelling '40-'45 NU is een indringende multimediale experience vol authentieke objecten en verhalen. Hierbij wordt de link gelegd met onze eigen tijd, want vrede en vrijheid zijn niet zo vanzelfsprekend als we soms denken.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Museum Rotterdam | '40-'45 NU
Coolhaven 375
3015 GC Rotterdam

Openingstijden

De tentoonstelling '40-'45 NU is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zon- en feestdagen: 11.00 tot 17.00 uur. Op 1 januari, 27 april en 25 december is de tentoonstelling gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Sommige navigatiesystemen localiseren het museum niet juist. Gebruik daarom als navigatieadres metrostation Coolhaven. In de directe omgeving kun je bepaald parkeren. Op zondag kun je gratis parkeren.

Met het openbaar vervoer
Neem vanaf Rotterdam Centraal metrolijn D of E richting De Akkers of Slinge en stap over op station Beurs op metrolijn A of B richting Schiedam Centrum. Stap uit bij halte Coolhaven. Je kunt ook met tramlijn 4 gaan en uitstappen bij halte Heemraadssingel. Vanaf daar is het ongeveer 7 minuten lopen.
Kaartjes Museum Rotterdam '40-45 NU | Dagje weg in Zuid-Holland