Museum

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam is hét museum van de stad. Op de spectaculaire hoofdlocatie midden in het centrum komt het hypermoderne glas en staal van het wereldberoemde architectenbureau OMA samen met het beton en baksteen van wederopbouwmonument het Timmerhuis. Hier vertellen historische stukken en nieuw erfgoed in onverwachte combinaties het verhaal van Rotterdam en de Rotterdammers - van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool.

Een niet te missen onderdeel van Museum Rotterdam is de permanente tentoonstelling '40-45 NU. Deze vind je op een aparte locatie naast metrostation Coolhaven. Hier ontdek je de invloed van de Tweede Wereldoorlog op Rotterdam door middel van een indringende multimediale experience. Let op: Deze tentoonstelling heeft afwijkende openingstijden. Kijk hiervoor op de pagina van '40-45 NU.

Nu te zien in Museum Rotterdam
Rotterdammers en hun stad

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Museum Rotterdam
Rodezand 26
3011 AN Rotterdam

Openingstijden

Museum Rotterdam is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur, Op maandag, 1 januari, 27 april en 25 december is het museum gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het museum ligt in het centrum van Rotterdam en dat maakt het parkeren lastig. Er zijn gelukkig betaalde parkeergarages op gemiddeld 7 minuten loopafstand, namelijk parkeergarage WTC-V&D en Q-Park onder de Bijenkorf.

Met het openbaar vervoer
Museum Rotterdam is zeer makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Rotterdam Centraal reis je naar de tramhalte Stadhuis of Beurs met tram 8, 12, 20, 21, 23, 24 of 25. Vanaf daar is enkele minuten lopen.
Kaartjes Museum Rotterdam | Dagje weg in Zuid-Holland