Museum

Museum Het Dolhuys

In Het Dolhuys, Museum van de Geest, ontmoet je mensen die anders functioneren dan doorsnee. Eenlingen als Vincent van Gogh, die worstelde met zichzelf en de wereld verrijkte met zijn kunst. Luister naar de verhalen van schrijfster Myrthe van der Meer en dichter Gerrit Achterberg; bewonder het werk van kunstenaar Edvard Munch, Vincent van Gogh en Anton Heijboer.

Het Dolhuys is gevestigd in een uniek middeleeuws pand: het voormalige leprozen-, pest- en dolhuys. Jarenlang lag het gebouw buiten de stadsmuren van Haarlem en bood onderdak aan ‘dollen’ en mensen met besmettelijke ziekten, zoals pest en lepra. Waan je terug in de tijd en bezoek de oorspronkelijke dolcellen uit de zestiende eeuw, uniek in Europa.

Het Dolhuys is een interactief museum. In de zorgzaal luister je met een stethoscoop naar de boeiende verhalen van behandelaars en patiënten, in de test-jezelf-ruimte neem je je eigen geest onder de loep met de klassieke Rorschach vlekkentest. Hoe afwijkend ben jij?

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Museum Het Dolhuys
Schotersingel 2
2021 GE Haarlem

Openingstijden

Van dinsdag tot en met vrijdag is Museum 't Dolhuys geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In het weekend en op feestdagen is het museum geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Op 27 april, 25 december en 1 januari is het museum gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het museum heeft geen eigen parkeerterrein. De dichtstbijzijnde parkeergarage bevindt zich op de Kleverlaan 12 (Cronjéparkeergarage).

Met het openbaar vervoer
Het museum ligt op 5 minuten loopafstand van NS-station Haarlem. Je kunt het best de noord/west uitgang van het station gebruiken.

Extra informatie

  • Beperkt toegankelijk voor mindervaliden
  • Hulphonden toegestaan
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Museum Het Dolhuys Haarlem | Dagje weg in Noord-Holland