Museum

Micropia

Als je de wereld van héél dichtbij bekijkt, gaat er een nieuwe voor je open. Mooier en bijzonderder dan je je ooit hebt kunnen voorstellen: de wereld van microben. Het overgrote deel is uiterst nuttig, bijvoorbeeld bij het aanmaken van vitamines, voor ons immuunsysteem, en de vertering van voedsel. Ze zijn zo klein dat een bacterie, een van de kleinste microben, meer dan één miljoen keer op de punt van een naald past. Zonder de micro-organismen zoals schimmels, gisten, (micro)algen, bacteriën, archaea, virussen en microdiertjes zou er geen leven op aarde mogelijk zijn. Maar ook in de zoektocht naar duurzame oplossingen spelen microben een grote rol. We leven in een tijd die schreeuwt om verandering. Voedseltekorten, klimaatverandering, schaarste aan fossiele brandstoffen, milieuverontreiniging, de uitbraak van ziektes, problemen waarbij microben handig kunnen zijn. Ontdek in Micropia alles over deze micro-organismen. En het spannende is: we staan nog maar aan het begin van een tijdperk van grote revolutionaire ontdekkingen in de microwereld.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Micropia
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Openingstijden

Micropia is elke dag van het jaar geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Van donderdag tot en met zaterdag is Micropia zelfs geopend tot 20.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
Micropia beschikt over een eigen parkeerterrein, het Artis-parkeerterrein. Micropia-bezoekers kunnen hier parkeren voor €9,- per dag. Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de ingang.

Met het openbaar vervoer
Tram 9 vanaf Amsterdam Centraal Station en tram 14 vanaf de Dam stoppen voor Micropia. Stap uit bij halte Artis.

Extra informatie

  • Grotendeels toegankelijk voor mindervaliden
  • Tip: Koop een combiticket voor Micropia én Artis
Kaartjes Micropia Artis Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland