Museum

Mauritshuis

'Het meisje met de parel' van Vermeer, Rembrandt's zelfportret en Jan Steen's meesterwerken: al deze wereldberoemde schilderijen van Nederlandse bodem zijn te zien in het Mauritshuis. Het museum richt zich op de Nederlandse schilderkunst uit de zeventiende eeuw; de Gouden Eeuw van Holland. Af en toe maakt het museum ook plaats voor andere periodes, zoals bij de wisselende tentoonstellingen. Naast de focus op de Nederlandse schilderkunst zijn er ook tekeningen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst te zien. Alle kunstwerken uit de collectie van het Mauritshuis zijn ook online te bewonderen. Mocht je dus nog niet genoeg hebben gekregen van de kunst, dan kun je een groot deel van de collectie in hoge resolutie op de website terugvinden, waardoor tot in de kleinste details kan worden ingezoomd. Dit opent een nieuwe kijk op deze al eeuwenoude kunstwerken!

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Mauritshuis
Plein 29
2511 CS Den Haag

Openingstijden

Het Mauritshuis is op maandag geopend van 13.00 tot 18.00 uur, op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 18.00 uur, op donderdag van 10.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zon- en feestdag is het Mauritshuis van 10.00 tot 18.00 uur geopend. De galerij sluit altijd een uur eerder dan de rest van het Mauritshuis.

Aangepaste openingstijden
Het Mauritshuis is gesloten op 1 januari, 6 november en 25 december.
Op 5, 24 en 31 december is het Mauritshuis geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
Je kunt betaald parkeren in de Pleingarage (Plein 25) of parkeergarage Malieveld (Koningskade 1 bis).

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Den Haag Centraal kom je met tram 3, 4 of 6 bij halte Spui. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar het Mauritshuis. Ook kun je met bus 22 of 24 naar halte Centrum vanwaar het 4 minuten lopen is.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren niet toegestaan, hulphonden wel
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Tip: Leuk te combineren met: SkyView de Pier
kaartjes Mauritshuis Den Haag | Dagje weg in Zuid-Holland