Museum

Maritiem Museum
Offshore Experience

Stel je voor dat er geen elektriciteit zou zijn. Hoe gaat de televisie dan aan? Hoe laad je je mobiel op? En wat als er geen gas zou zijn om te koken of geen benzine voor je auto? Zonder deze energie kunnen we ons leven nauwelijks meer voorstellen. Een derde van onze energie uit olie, gas en wind wordt gewonnen op zee. Offshore dus. Het werken op zee is bepaald niet gemakkelijk. Het is zelfs moeilijker dan een man op de maan zetten.

Ga in de 'Offshore Experience' in het Maritiem Museum mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind op zee is altijd hard en de golven metershoog. Durf jij het aan?

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Maritiem Museum
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam

Openingstijden

Het Maritiem Museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur en op zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op maandag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag.

Aangepaste openingstijden
Tijdens schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het Maritiem Museum heeft géén eigen parkeergelegenheid. In de directe omgeving, langs de Schiedamsedijk of in de parkeergarages in het centrum, kun je betaald parkeren.

Met het openbaar vervoer
Neem vanaf Rotterdam Centraal bus 32 en stap uit bij halte Westblaak.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Maritiem Museum | Offshore Experience | Je dagje weg begint op kaartjes.nl