Museum

Marinemuseum

Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven. Uniek zijn de drie echte oorlogsschepen. Snuif de zilte zeelucht op en stap aan boord van onderzeeboot Tonijn. Luister naar de spannende verhalen van de bemanning en kijk door de periscoop. Beleef het bijzondere verhaal van de mijnenveger Abraham Crijnssen en ontdek het ramschip Schorpioen. In de gebouwen aan wal ontmoet je zeehelden, dwaal je door de geschiedenis van de Rijkswerf en ga je zelf aan het werk. Leer lassen en beman het kanon. Het Marinemuseum is een geweldig dagje uit voor het hele gezin!

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Marinemuseum
Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder

Openingstijden

Het Marinemuseum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. In de periode van november tot en met april is het museum buiten de schoolvakanties op maandag gesloten.

Aangepaste openingstijden
Op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag is het museum gesloten. Op andere officiële feestdagen gelden de weekendtijden.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het Marinemuseum beschikt over eigen parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren.

Met het openbaar vervoer
Vanaf NS-station Den Helder Centraal loop je binnen een kwartier naar het Marinemuseum. Je kunt ook buslijn 33 richting de veerhaven nemen. Deze Texelhopper stopt bij het Marinemuseum.

Adres

Marinemuseum
Hoofdgracht
1781AA Den Helder
Kaartjes Marinemuseum Den Helder | Dagje weg in Noord-Holland