Museum

Luchtvaart Themapark Aviodrome

Ontdek in Aviodrome het verhaal van de Nederlandse luchtvaart en bekijk meer dan 100 vliegtuigen! Van houten vliegtuigen van vroeger en het eerste vliegtuig van Anthony Fokker, tot de moderne lucht- en ruimtevaart van nu. In de binnenexpositie bevinden zich voornamelijk historische toestellen. De buitenexpositie bestaat uit de grotere luchtvaartnamen, hier valt een echt stukje Schiphol te proeven. De hoogtepunten zijn de gigantische Boeing 747 en de flight simulator. Voor kinderen is het ook een groot feest. Ze kunnen morsecode leren seinen, speciale kinderattracties bezoeken en leren hoe de bagageafhandeling werkt op een vliegveld. Daarnaast is in het 4D-filmtheater een spannend vliegspektakel te zien. Tot slot is er zelfs een pilotenopleiding aanwezig: waan je dus een echte piloot!

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad

Openingstijden

Van dinsdag tot en met zondag is het Aviodrome geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Op maandag is het Aviodrome gesloten, behalve op feestdagen en in (school)vakanties. Dan is het park ook geopend.

Bereikbaarheid

Met de auto
Vanaf de snelweg neem je de afslag naar Lelystad en vanaf daar volg je verder de borden 'Vliegveld Lelystad'. Bij Aviodrome kun je parkeren op parkeerterrein P2 van Luchthaven Lelystad. Het tarief bedraagt €6,- per dag.

Met het openbaar vervoer
Aviodrome is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Met buslijn 148 reis je naar de halte 'Vliegveld/Eendenweg' en vanaf daar is het nog ongeveer zeven minuten lopen. Deze bus vertrekt vanaf Station Lelystad en vanaf Station Harderwijk.

Extra informatie

  • Huisdieren niet toegestaan, m.u.v. hulphonden
  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Aviodrome Lelystad | Dagje weg in Flevoland