Museum

Louwman Museum

In het Louwman Museum is de oudste privécollectie automobielen ter wereld te vinden. Ze zijn bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. In 1934 werd hiervoor de basis gelegd en inmiddels is de collectie uitgebreid tot ruim 250 antieke en klassieke automobielen. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het is ook niet verwonderlijk dat de collectie gehuisvest is in Den Haag. Hier begon P.W. Louwman namelijk de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland. Het museumgebouw is speciaal ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, en is in harmonie met de historische omgeving. Alle automobielen binnen dit imposante gebouw weerspiegelen de cultuur van vroeger. Topstukken zijn onder andere de Jaguar D-Type XKD 606 The 1957 Le Mans Winner (1956) en de Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster (1936). En wie had dat gedacht: de oudste automobiel komt al uit 1886!

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag

Openingstijden

Elke dinsdag tot en met zondag is het Louwman Museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Elke maandag is het museum gesloten, met uitzondering van de reguliere schoolvakanties en feestdagen, dan is het museum ook op maandag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Het museum is gesloten op Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het Louwman Museum is goed te bereiken met zowel auto als openbaar vervoer. Het museum beschikt over een eigen parkeergarage, waar je voor €5,- gebruik van kan maken. Voertuigen die ouder zijn dan 40 jaar kunnen kosteloos op het voorplein van het museum parkeren.

Met het openbaar vervoer
Het museum is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het station in Den Haag kun je met bus 90. 385 of 386 naar de halte 'Louwman Museum, Den Haag'. Hier stap je uit en dan is het nog minder dan vijf minuten lopen.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Gratis audiotour beschikbaar
Kaartjes Louwman Museum Den Haag | Dagje weg in Zuid-Holland