Museum

Limburgs Museum

Het Limburgs Museum richt zich op vier hoofdelementen: archeologie, beeldcultuur, cultuurhistorie en documentaire bronnen. Denk aan een uitgebreide collectie die te maken heeft met het dagelijks leven van vroeger: van gebruiksvoorwerpen tot voorwerpen rond geboorte, huwelijk en dood. Daarnaast wordt er grote aandacht gevestigd op filmmateriaal: dit wordt namelijk een steeds belangrijkere bron voor onze kijk op het verleden. Zowel speelfilms, documentaires, reclamefilms, reportages, nieuwsberichten, animatiefilms als videoclips komen aan bod. Er zijn zowel vaste als wisselende tentoonstellingen. De vaste exposities gaan onder andere over de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Daarnaast is er ook een vaste expositie over de kerk, staat en gelovigen in Limburg. Ook de expositie Middeleeuwse kastelen mag je niet missen. Kom langs en leer alles over Limburg!

Nu te zien in het Limburgs Museum
Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo

Openingstijden

Het Limburgs Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Elke maandag is het museum gesloten.

Aangepaste openingstijden
Op enkele extra (maan)dagen is het Limburgs Museum geopend, namelijk op feestdagen en tijdens vakanties. Het museum is gesloten op Nieuwjaarsdag, met carnaval en op Eerste Kerstdag.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het museum ligt vlak aan de N271 in Venlo, bij het station, en is goed te bereiken per auto.
Bij het Limburgs Museum kun je betaald parkeren bij P&R Kaldenkerkerweg.

Met het openbaar vervoer
Het Limburgs Museum is goed te bereiken met het openbaar vervoer dankzij de ligging tegenover het trein- en busstation van Venlo.

Extra informatie

  • Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden
  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Limburgs Museum Venlo | Dagje weg in Limburg