Museum

Kröller-Müller Museum

Midden tussen wel 5500 hectare bos, heide en grasvlakten ligt het Kröller-Müller museum. In en rond het museum is een combinatie van kunst, natuur en architectuur te vinden. Het grote middelpunt van het museum is toch wel de collectie Van Gogh schilderijen. Dit is namelijk de op twee na grootste ter wereld en omvat 90 schilderijen en 180 tekeningen. Ook bevat het museum topstukken van moderne kunstschilders als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Van George Seurat is bijvoorbeeld het wereldberoemde stuk ‘La Chahut’ te zien, het beeld van het Parijse uitgaansleven. Daarnaast zijn in de tuin excentrieke beelden te zien. Deze beeldentuin telt ruim 160 sculpturen van toonaangevende kunstenaars. De toegangsprijs van dit museum is inclusief toegang tot Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Zo kun je naast de cultuur in het museum ook nog frisse lucht in de natuur opsnuiven!

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo

Openingstijden

Het Kröller-Müller Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De beeldentuin is geopend tot 16.30 uur.

Aangepaste openingstijden
Het museum is ook op feestdagen geopend, behalve op 1 januari.

Bereikbaarheid

Met de auto
Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het museum, ondanks de ligging midden in het park, goed bereikbaar. Als je met de auto komt, volg dan vanaf de snelweg de borden Park Hoge Veluwe/Kröller Müller. Er zijn drie ingangen waarvan Ingang Otterlo de drukste is.

Je auto meenemen het park in kan ook. Hiervoor betaal je €6,50 extra.

Met het openbaar vervoer
Je kan zowel vanaf Station Apeldoorn als Station Ede-Wageningen het park bereiken. Er rijden bussen, zowel naar de ingang van het museum als naar de ingang van het park. Vanaf de ingang van het park kun je verder lopen, of met één van de Witte Fietsen.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren niet toegestaan, m.u.v. hulphonden
  • Mogelijkheid tot tour voor blinden en slechtzienden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaarten Kröller-Müller Otterlo | Dagje weg in Gelderland