Attractie, Museum

Koninklijk Paleis Amsterdam

In de zeventiende eeuw werd Het Paleis gebouwd als stadhuis van Amsterdam naar een ontwerp van Jacob van Campen. Met de komst van Koning Napoleon in 1808 veranderde het stadhuis in een paleis. Ook dit is nog steeds zichtbaar aan de vele kroonluchters en empiremeubelen. Tegenwoordig is het Koninklijk Paleis Amsterdam een actief ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis, bijvoorbeeld tijdens staatsbezoeken, voor de nieuwjaarsrecepties van de koning en voor andere officiële ontvangsten. Ook vindt er jaarlijks de uitreiking plaats van de Erasmusprijs, de Zilveren Anjer, de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en de Prins Claus Prijs. Het gebouw speelt tevens een rol in koninklijke huwelijken en de troonswisseling. Op de momenten dat het Koninklijk Huis geen gebruik maakt van het Paleis, wordt het gebouw (sinds 1979) door de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam opengesteld voor het publiek. Twee keer per jaar worden er tentoonstellingen georganiseerd.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Koninklijk Paleis
Dam
1012 JS Amsterdam

Openingstijden

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is geopend voor bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur, maar in verband met de officiële functie van het Paleis is het op sommige dagen gesloten. Kijk daarom voor je bezoek op https://www.paleisamsterdam.nl/openingstijden.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het Koninklijk Paleis ligt in het centrum van Amsterdam. Er zijn echter genoeg betaalde parkeergelegenheden: parkeergarages De Bijenkorf, De Kolk, Centraal Station en Oosterdok Parking.

Met het openbaar vervoer
Wanneer je met de trein naar Amsterdam Centraal Station reist, kun je vanaf daar lopen via Damrak. Dit is ongeveer tien minuten wandelen. Ook kun je met elke willekeurige tram, behalve 26, vanaf het Centraal Station naar halte Dam reizen.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden
  • Horecagelegenheden op loopafstand
  • Tip: Leuk te combineren met Ripley's Believe It or Not!
kaartjes Koninklijk Paleis Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland