Attractie, Museum

Kasteel De Haar

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is. In 1890 erft baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar het zwaar vervallen domein De Haar. Hij besluit tot herbouw van dit familiekasteel, als eerbetoon aan zijn roemrijke voorvaderen. Samen met de puissante rijke barones Hélène de Rothschild neemt hij meesterarchitect Pierre Cuypers in de arm, die dan al beroemd is met het Rijksmuseum en het centraal station in Amsterdam op zijn naam. Cuypers maakt van De Haar een waar gesamtkunstwerk, met behoud van oorspronkelijke indelingen.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

Openingstijden

Kasteel de Haar is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur en het park van 09.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
* 29 en 30 april 2017 gelden er andere openingstijden en prijzen in verband met Elfia.
* Van 19 tot en met 21 mei 2017 gelden er andere openingstijden en prijzen in verband met het Italië Evenement.
* Van 21 tot en met 26 december 2017 gelden er andere openingstijden en prijzen in verband met de Country & Christmas Fair.
* Kasteel de Haar is gesloten op 21 juni, 27 april, 31 december en 1 januari.

Bereikbaarheid

Met de auto
Voor €4,- kun je parkeren op het eigen terrein van Kasteel de Haar.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Utrecht Centraal Station neemt je de stoptrein naar station Vleuten, vanaf hier stap je over op streekbus 111 naar Kasteel de Haar. Let op: deze lijn rijdt alleen op woensdag, zaterdag en zondag. In de kerst-, voorjaars-, mei- en zomervakantie wordt dagelijks gereden.

Op overige dagen kun je gebruik maken van buslijn 127 richting Breukelen en uitstappen bij halte 'Kasteel' in Haarzuilens. Vanaf hier loop je in 15 minuten naar het kasteel.

Extra informatie

  • Grotendeels toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden toegestaan, mits aangelijnd
  • Horecagelegenheid aanwezig
kaartjes Kasteel De Haar Utrecht | Dagje weg in Utrecht