Attractie, Museum

Kasteel De Haar

Kasteel de Haar oogt als een middeleeuws sprookje, compleet met torens, ophaalbrug en weergangen. Maar achter deze indrukwekkend hoge muren schuilt de wereld van weelde en luxe waarin de familie van Zuylen al sinds het begin van de 20ste eeuw leeft. Wonen in dit kasteel is allesbehalve middeleeuws! Het park waarin het kasteel zich bevindt, is de ideale omgeving om lekker te wandelen in de buurt van Utrecht. Geniet van de stijltuinen rond het kasteel of duik dieper het landschapspark in. Het park heeft alles om een middagje heerlijk te genieten: statige lanen met hoge bomen, kronkelige paadjes langs het parkbos, slingerende vijvers en romantische bruggetjes, bijzondere stijltuinen, een doolhof en een hertenkamp. Gebruik de audiotour om de meest bijzondere plekken te ontdekken. Na de wandeling kun je op de picknickweide van een eigen meegebrachte picknick genieten, maar lekker verwend worden kan natuurlijk ook op het terras van het Tuynhuis.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

Openingstijden

Kasteel de Haar is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur en het park van 09.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
* 29 en 30 april 2017 gelden er andere openingstijden en prijzen in verband met Elfia.
* Van 19 tot en met 21 mei 2017 gelden er andere openingstijden en prijzen in verband met het Italië Evenement.
* Van 21 tot en met 26 december 2017 gelden er andere openingstijden en prijzen in verband met de Country & Christmas Fair.
* Kasteel de Haar is gesloten op 21 juni, 27 april, 31 december en 1 januari.

Bereikbaarheid

Met de auto
Voor €4,- kun je parkeren op het eigen terrein van Kasteel de Haar.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Utrecht Centraal Station neemt je de stoptrein naar station Vleuten, vanaf hier stap je over op streekbus 111 naar Kasteel de Haar. Let op: deze lijn rijdt alleen op woensdag, zaterdag en zondag. In de kerst-, voorjaars-, mei- en zomervakantie wordt dagelijks gereden.

Op overige dagen kun je gebruik maken van buslijn 127 richting Breukelen en uitstappen bij halte 'Kasteel' in Haarzuilens. Vanaf hier loop je in 15 minuten naar het kasteel.

Extra informatie

  • Grotendeels toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden toegestaan, mits aangelijnd
  • Horecagelegenheid aanwezig
kaartjes Kasteel De Haar Utrecht | Dagje weg in Utrecht