Museum

Joods Cultureel Kwartier
Portugese Synagoge

Tegenover het Joods Historisch Museum is de prachtige, kolossale Portugese Synagoge uit 1675 te vinden. Het zeventiende eeuwse unieke interieur is nog volledig intact. Naast de indrukwekkende schatkamers ontdek je in de bijgebouwen de biblioteek Ets Haim, het rabbinaat en de impossante bestuurskamer.

Tip: De Portugese Synagoge is onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier. Met je kaartje heb je gratis toegang tot de andere onderdelen van het Kwartier.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam

Openingstijden

De Portugese Synagoge heeft wisselende openingstijden. Klik voor de actuele openingstijden op de link op je e-ticket.

Bereikbaarheid

Met de auto
In de omgeving van de Portugese Synagoge is betaald parkeren mogelijk. Daarnaast zijn er 3 parkeergarages: Markenhoven (Anne Frankstraat 220), Parking Waterlooplein (Valkenburgerstraat 238) en Stadhuis/Muziektheater (Waterlooplein 28). De parkeergarages liggen op enkele minuten loopafstand van het museum.

Met het openbaar vervoer
De Portugese Synagoge is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf station Amsterdam Centraal neem je metrolijn 51, 53 of 54 en stap je uit bij de halte Waterlooplein. Vanaf daar is het nog 9 minuten lopen naar de synagoge. Je kunt ook met de tram. Tramlijnen 9 en 14 stoppen bij de halte Artis. Vanaf daar ligt de synagoge op 3 minuten loopafstand.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Geen horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Portugese Synagoge Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland