Museum

Joods Cultureel Kwartier
Nationaal Holocaust Museum

Schuin tegenover de Hollandsche Schouwburg vind je vanaf 16 mei 2016 het Nationaal Holocaust Museum. Dit museum wordt gehuisvest in de voormalige Hervormde Kweekschool: tijdens de Holocaust werden met regelmaat joodse kinderen uit de naastgelegen crèche gedeporteerd naar Westerbork en verder. Hun ouders verbleven aan de overzijde van de straat, in de Hollandsche Schouwburg, in afwachting van hetzelfde lot. Verschillende verzetsgroepen hebben met behulp van de medewerkers van de kweekschool zo'n 600 kinderen in veiligheid weten te brengen.

Op 16 mei opent het Nationaal Holocaust Museum haar deuren. In deze eerste periode maken bezoekers door middel van een gevarieerd aanbod aan tentoonstellingen en evenementen kennis met de veelheid aan verhalen over de Holocaust.

Tip: Het Nationaal Holocaustmuseum is onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier. Met je kaartje heb je gratis toegang tot de andere onderdelen van het Kwartier.

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Nationaal Holocaust Museum
Plantage Middenlaan 27
1018 DE Amsterdam

Openingstijden

Het Nationaal Holocaust Museum is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Na 16.45 uur worden er geen nieuwe bezoekers binnengelaten.

Aangepaste openingstijden
Het museum is gesloten op 27 april, 21 en 22 september en 30 september.
Op 5, 24, 25 en 31 december sluit het museum om 16.00 uur en op 1 januari is het museum vanaf 12.00 uur geopend.

Bereikbaarheid

Met de auto
In de omgeving van het Nationaal Holocaust Museum is betaald parkeren mogelijk. Daarnaast zijn er 3 parkeergarages: Markenhoven (Anne Frankstraat 220), Parking Waterlooplein (Valkenburgerstraat 238) en Stadhuis/Muziektheater (Waterlooplein 28). De parkeergarages liggen op enkele minuten loopafstand van het museum.

Met het openbaar vervoer
Het Nationaal Holocaust Museum is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf station Amsterdam Centraal neem je metrolijn 51, 53 of 54 en stap je uit bij de halte Waterlooplein. Vanaf daar is het nog 9 minuten lopen naar het museum. Je kunt ook met de tram. Tramlijnen 9 en 14 stoppen bij de halte Artis. Vanaf daar ligt het museum op 2 minuten loopafstand.


Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Nationaal Holocaust Museum Amsterdam | Koop nu je kaartjes.nl