Museum

Joods Cultureel Kwartier
Joods Historisch Museum

Het Joods Historisch Museum laat door middel van schilderijen, tekeningen, gebruiksvoorwerpen, foto’s, films en 3D presentaties de geschiedenis en cultuur van de joden in Nederland zien. Denk bijvoorbeeld aan joodse feestdagen en tradities. Het museum is modern en interactief, wat het zowel voor jong als oud aantrekkelijk maakt. Er zijn drie vaste opstellingen aanwezig, met daarnaast twee wisselende tentoonstellingen en evenementen.

Tip: Het Joods Historisch Museum is onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier. Met je kaartje heb je gratis toegang tot de andere onderdelen van het Kwartier.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Openingstijden

Het Joods Historisch Museum is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Na 16.45 uur worden er geen nieuwe bezoekers binnengelaten.

Aangepaste openingstijden
Het museum is gesloten op 27 april, 21 en 22 september en 30 september.
Op 5, 24, 25 en 31 december sluit het museum om 16.00 uur en op 1 januari is het museum vanaf 12.00 uur geopend.

Bereikbaarheid

Met de auto
In de omgeving van het Joods Historisch Museum is betaald parkeren mogelijk. Daarnaast zijn er 3 parkeergarages: Markenhoven (Anne Frankstraat 220), Parking Waterlooplein (Valkenburgerstraat 238) en Stadhuis/Muziektheater (Waterlooplein 28). De parkeergarages liggen op enkele minuten loopafstand van het museum.

Met het openbaar vervoer
Het Joods Histoprisch Museum is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf station Amsterdam Centraal neem je metrolijn 51, 53 of 54 en stap je uit bij de halte Waterlooplein. Vanaf daar is het nog 9 minuten lopen naar het museum. Je kunt ook met de tram. Tramlijnen 9 en 14 stoppen bij de halte Waterlooplein. Vanaf daar ligt het museum op 2 minuten loopafstand.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Blindengeleidehonden en hulphonden toegestaan
  • Horecagelegenheid aanwezig
kaartjes Joods Historisch Museum | Dagje weg in Noord-Holland