Museum

Joods Cultureel Kwartier
JHM Kindermuseum

In het prikkelende JHM Kindermuseum maak je kennis met het Joodse leven op een unieke manier. Leer over de Joodse traditie tijdens het brood vlechten in de keuken, Hebreeuws leren in de studeerkamer of samen muziek maken in de muziekkamer.

Tip: Het JHM Kindermuseum is onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier. Met je kaartje heb je gratis toegang tot de andere onderdelen van het Kwartier.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

JHM Kindermuseum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Openingstijden

Het JHM Kindermuseum is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Na 16.45 uur worden er geen nieuwe bezoekers binnengelaten.

Aangepaste openingstijden
Het museum is gesloten op 27 april, 21 en 22 september en 30 september.
Op 5, 24, 25 en 31 december sluit het museum om 16.00 uur en op 1 januari is het museum vanaf 12.00 uur geopend.

Bereikbaarheid

Met de auto
In de omgeving van het JHM Kindermuseum is betaald parkeren mogelijk. Daarnaast zijn er 3 parkeergarages: Markenhoven (Anne Frankstraat 220), Parking Waterlooplein (Valkenburgerstraat 238) en Stadhuis/Muziektheater (Waterlooplein 28). De parkeergarages liggen op enkele minuten loopafstand van het museum.

Met het openbaar vervoer
Het JHM Kindermuseum is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf station Amsterdam Centraal neem je metrolijn 51, 53 of 54 en stap je uit bij de halte Waterlooplein. Vanaf daar is het nog 9 minuten lopen naar het museum. Je kunt ook met de tram. Tramlijnen 9 en 14 stoppen bij de halte Waterlooplein. Vanaf daar ligt het museum op 2 minuten loopafstand.

Extra informatie

  • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar
  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Blindengeleidehonden en hulphonden toegestaan
  • Horecagelegenheid aanwezig.
Kaartjes JHM Kindermuseum Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland