Museum

Joods Cultureel Kwartier
Hollandsche Schouwburg

Op een steenworp afstand van de Portugese Synagoge staat de Hollandsche Schouwburg; gebouwd als theater, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog een verzamel- en deportatieplaats voor Joden. Tegenwoordig is het een nationaal monument en gedenkplaats ter nagedachtenis aan de Jodenvervolging tussen 1940 en 1945.

Tip: De Hollandsche Schouwburg is onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier. Met je kaartje heb je gratis toegang tot de andere onderdelen van het Kwartier.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Hollandsche Schouwburg
Plantage Middenlaan 24
1018 DE Amsterdam

Openingstijden

De Hollandsche Schouwburg is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Na 16.45 uur worden er geen nieuwe bezoekers binnengelaten.

Aangepaste openingstijden
Het museum is gesloten op 27 april, 21 en 22 september en 30 september.
Op 5, 24, 25 en 31 december sluit het museum om 16.00 uur en op 1 januari is het museum vanaf 12.00 uur geopend.

Bereikbaarheid

Met de auto
In de omgeving van het de Hollandsche Schouwburg is betaald parkeren mogelijk. Daarnaast zijn er 3 parkeergarages: Markenhoven (Anne Frankstraat 220), Parking Waterlooplein (Valkenburgerstraat 238) en Stadhuis/Muziektheater (Waterlooplein 28). De parkeergarages liggen op enkele minuten loopafstand van de schouwburg.

Met het openbaar vervoer
De Hollandsche Schouwburg is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf station Amsterdam Centraal neem je metrolijn 51, 53 of 54 en stap je uit bij de halte Waterlooplein. Vanaf daar is het nog 9 minuten lopen naar de schouwburg. Je kunt ook met de tram. Tramlijnen 9 en 14 stoppen bij de halte Artis. Vanaf daar ligt de schouwburg op 2 minuten loopafstand.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Hollandsche Schouwburg Amsterdam | Koop nu je kaartjes.nl