Museum

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Land winnen van de zee, zeeslagen winnen van vijanden en handel voeren met verre landen. Spanning, moed en avontuur waren belangrijke eigenschappen van de zeelieden van toen… Kom aan boord van de replica van het VOC-schip Amsterdam en ervaar het zeemansleven zelf. Ontdek hoe Europeanen vroeger naar andere continenten keken met de oudste atlassen en kaarten uit onze collectie. Ga mee op zee, overleef zeeslagen en breng de beste producten mee terug in onze interactieve tentoonstelling ‘Zie je in de Gouden Eeuw!’.

Nu te zien in Het Scheepvaartmuseum
Het verhaal van de walvis

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Het Scheepvaartsmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam

Openingstijden

Het Scheepvaartmuseum is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Het is gesloten op Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Bereikbaarheid

Met de auto
Je kunt op 10 minuten loopafstand van het Scheepvaartmuseum parkeren in parkeergarage Markenhoven. Rondom het museum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht. Op zondag kun je hier gratis parkeren.

Met het openbaar vervoer
Vanaf het Amsterdam Centraal Station vertrekt bus 22 (Indische buurt) of bus 48 (Borneo Eiland) vanaf centrumzijde van het station op de Prins Hendrikkade. Stap uit bij halte Kattenburgerplein.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Scheepvaartmuseum Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland