Museum

Het Rembrandthuis

Rembrandt heeft bijna twintig jaar gewerkt en gewoond in dit schitterende huis. Het is een fors woonhuis met een trapgevel en drie verdiepingen. Inmiddels is het pand heringericht in oude stijl, zodat je de 17e eeuw binnenstapt tijdens een bezoek. In Het Rembrandthuis zijn dagelijkse ets- en verfdemonstraties die laten zien hoe de kunstschilder destijds werkte. Ook kun je deelnemen aan doorlopende gratis workshops waarin je zelf een ets kunt maken en afdrukken in het Leerlingenatelier van Rembrandt. Het Rembrandthuis bezit een bijna complete en wereldberoemde etsencollectie van Rembrandt en een selectie daarvan is altijd te zien in de tentoonstellingsruimte. Daarnaast zijn er in de moderne museumvleugel regelmatig tijdelijke exposities, met werk van voorgangers en tijdgenoten, en moderne en hedendaagse tekenkunst en grafiek. Ook gaat Rembrandt met zijn tijd mee: via de MuseumApp zijn er drie spannende wandelingen door het huis én Amsterdam te maken!

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Het Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4
1011 NK Amsterdam

Openingstijden

Het Rembrandthuis is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Het museum is gesloten op 27 april en 25 december. Op 24 en 31 december sluit het museum om 17.00 uur. Op 1 januari is het Rembrandthuis vanaf 11.00 uur geopend.

Bereikbaarheid

Met de auto
Je kunt parkeren bij Parkeergarage ParkKing Waterlooplein of Markenhoven, beide gelegen aan de Valkenburgerstraat, of parkeergarage Muziektheater/Stadhuis gelegen aan het Waterlooplein.

Met het openbaar vervoer
Museum Het Rembrandthuis bevindt zich vlak achter het Waterlooplein, op circa 15 minuten loopafstand van het Centraal Station. Je kunt ook met de tram of metro naar Waterlooplein

Extra informatie

  • Gedeeltelijk toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid op loopafstand
kaartjes Rembrandthuis Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland