Museum

Het Noordbrabants Museum
De jaren 80

Van de inhuldiging van koningin Beatrix tot de val van de Berlijnse Muur, van Doe Maar tot Fame en van de Discman tot de Game Boy. Herbeleef hoogte- en dieptepunten op het gebied van politiek & maatschappij, innovatie & techniek, milieu & gezondheid, mode & muziek, film & tv en sport in de tentoonstelling 'De jaren 80. Doemdenkers en positivo’s' in het Het Noordbrabants Museum.

Bij elk thema delen bekende Nederlanders persoonlijke herinneringen, zoals Yvonne van Gennip, René Mioch, Ernst Jansz en Milou van Rossum. Bekijk vele bekende audio- en videofragmenten, voorwerpen en gadgets uit de jaren 80, zoals de Trabant, een stukje Berlijnse muur, Doe Maar fan attributen en een originele Rubiks kubus. Pronkstukken zijn de inhuldigingsjurk van prinses Beatrix, het ruimtevaartpak van Wubbo Ockels en het gouden Kalf van Fons Rademakers.

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41
5211 HT ’s-Hertogenbosch

Openingstijden

Het Noordbrabants Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.

Op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag, met Carnaval en op Koningsdag is Het Noordbrabants Museum gesloten. Op Tweede Kerstdag en Oudjaarsdag is het museum geopend volgens normale openingstijden.

Bereikbaarheid

Met de auto
Wanneer je Het Noordbrabants Museum bezoekt kun je je auto in parkeergarage Wolvenhoek (Wolvenhoek 12) parkeren. Vanaf daar is het nog 2 minuten lopen naar het museum. Ook parkeergarage Sint Jan (Hekellaan 25) is een optie. Die parkeergarage ligt op 8 minuten loopafstand van Het Noordbrabants Museum.
Er is één invalideparkeerplaats in de Verwersstraat voor de ingang van het museum.

Met het openbaar vervoer
Het Noordbrabants Museum ligt op 10 minuten loopafstand van Station ’s-Hertogenbosch.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Het museum raadt aan tijdig van te voren online kaartjes te kopen
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Het Museumkwartier heeft een museumwinkel met een groot assortiment aan designartikelen
Kaartjes Noordbrabants Museum, De Jaren 80 | Dagje weg in Noord-Brabant