Museum

Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. Het museum toont vernieuwende presentaties en een diversiteit aan tentoonstellingen met een (inter)nationale allure. In 2016 bezochten ruim 400.000 mensen de overzichtstentoonstelling 'Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie'.

Het museum is niet alleen de enige locatie in Brabant waar originele schilderijen van Van Gogh te zien zijn. De vaste collectie bevat ook spraakmakende werken van Brabantse meesters zoals de familie Bruegel en Jan Sluijters, moderne kunstenaars als JCJ Vanderheyden, Henk Visch en Marc Manders en Brabants design van topontwerpers waaronder Studio Job en Kiki van Eijk. Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch vormen samen het Museumkwartier, een van de grootste culturele attracties van nederland in het historische centrum van ’s-Hertogenbosch.

Nu te zien in Het Noordbrabants Museum
De jaren 80
Shiharu Shiota: Between the Lines

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41
5211 HT ’s-Hertogenbosch

Openingstijden

Het Noordbrabants Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.

Op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag, met Carnaval en op Koningsdag is Het Noordbrabants Museum gesloten. Op Tweede Kerstdag en Oudjaarsdag is het museum geopend volgens normale openingstijden.

Bereikbaarheid

Met de auto
Wanneer je Het Noordbrabants Museum bezoekt kun je je auto in parkeergarage Wolvenhoek (Wolvenhoek 12) parkeren. Vanaf daar is het nog 2 minuten lopen naar het museum. Ook parkeergarage Sint Jan (Hekellaan 25) is een optie. Die parkeergarage ligt op 8 minuten loopafstand van Het Noordbrabants Museum.
Er is één invalideparkeerplaats in de Verwersstraat voor de ingang van het museum.

Met het openbaar vervoer
Het Noordbrabants Museum ligt op 10 minuten loopafstand van Station ’s-Hertogenbosch.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Het museum raadt aan tijdig van te voren online kaartjes te kopen
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Het Museumkwartier heeft een museumwinkel met een groot assortiment aan designartikelen
Kaartjes Noordbrabants Museum | Dagje weg in Noord-Brabant