Museum

Het Nieuwe Instituut

Het publieke programma van Het Nieuwe Instituut krijgt gestalte in het Museum voor Architectuur, Design en Digitale cultuur. Het museum kijkt naar de ontworpen wereld, en hoe die door nieuwe technologie, nieuwe denkbeelden en verschuivende sociale prioriteiten voortdurend verandert. Het begrip innovatie – de spil van alle activiteiten van Het Nieuwe Instituut – wordt zowel tot uitdrukking gebracht in speculatieve verkenningen van de toekomst, als in kritische reflecties op de vernieuwingsbewegingen van vandaag en gisteren.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015CB Rotterdam

Openingstijden

Het Nieuwe Instituut is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van donderdag. Dan is het museum open tot 21.00 uur. Ook op feestdagen is Het Nieuwe Instituut open van 11.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
* Gesloten op maandagen, Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag
* Open op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag
* Open op 24 december en Oudjaarsdag tot 16.00 uur

Bereikbaarheid

Het museum maakt deel uit van het Museumpark en bevindt zich schuin tegenover Museum Boijmans Van Beuningen.

Met de auto
Bij Het Nieuwe Instituut is beperkt ruimte voor betaald parkeren. Tegenover het gebouw bevindt zich Parkeergarage Museumpark waar je betaald kunt parkeren.

Met het openbaar vervoer
Het Nieuwe Instituut bevindt zich op circa 15 minuten lopen van station Rotterdam CS. Met het openbaar vervoer is Het Nieuwe Instituut te bereiken met de metro, tram 7 (halte Museumpark) of bus 32 (halte Rochussenstraat).

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
Kaartjes Het Nieuwe Instituut Rotterdam | Dagje weg in Zuid-Holland