Museum

Drukkerijmuseum Meppel

Kom naar het Drukkerijmuseum Meppel en leer meer over onder andere de prehistorie en monnikenwerk. Het museum vertelt een dynamisch verhaal over communicatie. Het verhaal begint bij de eerste tekenen van de oermens, gekrast in steen, of geschilderd in grotten. Hieruit kwamen het spijkerschrift en hiërogliefen voort, en het fonetisch schrift dat uitmondde in ons bekende alfabet. De ontwikkeling van materialen waarop de tekens zijn vastgelegd heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. De uitvinding van papier en de boekdrukkunst waren beide bepalend voor de verdere ontwikkeling van onze communicatie.

Het Drukkerijmuseum is een lévend museum voor jong en oud en bovendien rolstoelvriendelijk. Je kunt er zelf papier scheppen, letterzetten, handboekbinden of één van de leuke workshops volgen. Ook voor de kinderen is genoeg te leren en te doen.

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Drukkerijmuseum Meppel
Kleine Oever 11
7941 BK Meppel

Openingstijden

Het Drukkerijmuseum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum is op maandag en zon- en feestdagen gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
In de directe omgeving van het museum is voldoende (betaalde) parkeerruimte, onder meer bij Kleine Oever, Grote Oever, Bleekerseiland en Havenstraat.

Met het openbaar vervoer
Vanaf station Meppel is het zo'n 15 minuten lopen naar het Drukkerijmuseum. Het museum bevindt zich in de omgeving van de grote kerk en het kerkplein.
Kaartjes Drukkerijmuseum Meppel | Dagje weg in Drenthe