Museum

Dordrechts Museum
Een koninklijk paradijs

Het mooiste werk van dierenschilder Aert Schouman (1710-1792) komt samen in een feestelijke tentoonstelling voor kunst- en natuurliefhebbers in het Dordrechts Museum.

Absoluut hoogtepunt vormt de complete kamerbeschildering van Willem V uit Huis ten Bosch met daarop zijn bijzondere dierenverzameling. Deze ‘kamer in het rond’ is onlangs gerestaureerd en straks in het Dordrechts Museum nog één keer te bewonderen, voordat ze weer binnen de muren van het toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima verdwijnt.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Dordrechts Museum
Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht

Openingstijden

Het Dordrechts Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Op tweede Paasdag, tweede Pinksterdag en tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Op eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag is het Dordrechts Museum gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het Dordrechts Museum bevindt zich op 2 minuten loopafstand van P1 Parking Drieviendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235. De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op 10 minuten loopafstand van het museum. Er zijn ook een aantal beschikbare parkeerplaatsen voor de deur van het museum. Houders van een gehandicaptenkaart mogen op alle reguliere parkeerplaatsen parkeren, zowel op betaalde plaatsen als op plaatsen voor vergunninghouders. De dichtstbijzijnde parkeerautomaat is op de hoek Museumstraat/Nieuwstraat.

Met het openbaar vervoer
Het Dordrechts Museum ligt op 15 minuten loopafstand vanaf station Dordrecht. Vanaf het station kun je ook bus 3, 4, 5 en 7 nemen naar halte 'Dordrecht Centrum'. Vanaf de bushalte is het 5 minuten lopen naar het museum.

Extra informatie

  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Toegankelijk voor mindervaliden
Kaartjes Dordrechts Museum: Aert Schouman, Een koninklijk Paradijs | Dagje weg in Zuid-Holland