Museum

Dordrechts Museum

In het Dordrechts Museum vind je zes eeuwen Nederlandse Schilderkunst. Het begon in 1842 met één schilderij, geschonken door een particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste de stedelijke musea van Nederland. Maak kennis met de schildersfamilie Cuyp, 'society schilder' Ary Scheffer en de gebroeders Van Strij. De Gouden Eeuw komt aan bod met Dordtse meesters als Nicolaes Maes en Ferdinand Bol uit de school van Rembrandt. Geniet van negentiende-eeuwse meesters als Breitner en Israëls en laat je verrassen door de verzameling moderne en hedendaagse kunst.

Nu te zien in Het Dordrechts Museum
Een koninklijk paradijs

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Dordrechts Museum
Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht

Openingstijden

Het Dordrechts Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Op tweede Paasdag, tweede Pinksterdag en tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Op eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag is het Dordrechts Museum gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het Dordrechts Museum bevindt zich op 2 minuten loopafstand van P1 Parking Drieviendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235. De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op 10 minuten loopafstand van het museum. Er zijn ook een aantal beschikbare parkeerplaatsen voor de deur van het museum. Houders van een gehandicaptenkaart mogen op alle reguliere parkeerplaatsen parkeren, zowel op betaalde plaatsen als op plaatsen voor vergunninghouders. De dichtstbijzijnde parkeerautomaat is op de hoek Museumstraat/Nieuwstraat.

Met het openbaar vervoer
Het Dordrechts Museum ligt op 15 minuten loopafstand vanaf station Dordrecht. Vanaf het station kun je ook bus 3, 4, 5 en 7 nemen naar halte 'Dordrecht Centrum'. Vanaf de bushalte is het 5 minuten lopen naar het museum.

Extra informatie

  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Toegankelijk voor mindervaliden
Kaartjes Dordrechts Museum | Dagje weg in Zuid-Holland