Museum

Bonnefantenmuseum

Als je naar de skyline van Maastricht kijkt, is er een opvallend gebouw te zien: het Bonnefantenmuseum. Het gebouw is ontworpen door de fenomenale architect Aldo Rossi. De vaste collectie van het museum bestaat onder meer uit een belangrijke verzameling middeleeuwse religieuze voorwerpen, Maaslandse houtsculptuur, vroeg Italiaanse schilderkunst uit de periode 1300-1600 en Zuid-Nederlandse schilderkunst uit de periode 1475-1625. Daarnaast zijn er continu wisselende tentoonstellingen. De combinatie van oude stukken en hedendaagse kunst is wat dit museum zo interessant maakt. Ook is er een speciale plek voor werken van kunstenaars uit Maastricht. Het museum heeft daarnaast een grote museumshop en een gezellig museumcafé genaamd Ipanema. Traditie en vernieuwing komen hier samen en er worden verbanden gelegd tussen verschillende kunstpraktijken. Dat levert een opvallend en prachtig museum op!

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
6221 KX Maastricht

Openingstijden

Het Bonnefantenmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum is ook op feestdagen geopend.

Aangepaste openingstijden
Op maandag is het museum gesloten, tenzij een feestdag op maandag valt. Ook is het Bonnefantenmuseum gesloten tijdens Carnaval (25 t/m 28 februari), Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Bereikbaarheid

Met de auto
Stel je navigatiesysteem in op Daemslunet om bij de parkeerplaats van het museum uit te komen.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Maastricht CS kun je bus 1, 5, 50 of 57 nemen naar halte Bonnefantenmuseum.

Extra informatie

kaartjes Bonnefantenmuseum Maastricht | Dagje weg in Limburg