Museum

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Een heerlijke geur dringt je neus binnen wanneer je 'De Oude Bakkerij' binnenstapt. In het lekkerste museum van Nederland wordt de geschiedenis van de oude bakkerij levendig gepresenteerd. Voormalige bakkers laten alle oude bakkerstechnieken zien. Zelfs een tachtig jaar oude oven is nog in gebruik! Het is de enige plaats in Nederland waar zoveel ambacht te zien valt. Niet alleen het maken van brood en koek, maar ook van marsepein, chocolade, suikersierwerk en ijs wordt regelmatig gedemonstreerd. Kinderen doen actief mee en er is altijd een gratis kinderactiviteit rondom een historische bakkerstechniek. De technieken die je kent van 'Cup-Cake-Cup' of 'Heel Holland Bakt', zijn live te zien in het Bakkerijmuseum. Waarom heeft speculaas de vorm van een molentje? En waaraan herken je een oude koekplank? In de tentoonstelling 'Vorm & Inhoud' wordt het verhaal verteld van de versierde bakkerslekkernijen. Maak kennis met het leven en werk van de bakker!

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij
Nieuwstraat 8
1671 BD Medemblik

Openingstijden

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij is geopend van 8 februari 2017 tot en met 7 januari 2018 van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Van 13 januari tot en met 17 februari 2017 is er een speciale winteropenstelling op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de officiële schoolvakanties is het museum de hele week geopend, dus ook op maandag, van 11.00 tot 17.00 uur.

Het museum is gesloten op Koningsdag, eerste en tweede kerstdag en nieuwsjaarsdag.

Bereikbaarheid

Met de auto
Direct voor de deur van het museum geldt een parkeerzone (maximaal anderhalf uur). Parkeren in het centrum van Medemblik is gratis.

Met het openbaar vervoer
Neem vanuit Hoorn bus 239 of 415 richting Medemblik. Stap uit bij Station Medemblik. Loop richting gemeentehuis en sla daar rechtsaf. Na 50 meter ben je bij het Bakkerijmuseum.

Extra informatie

  • Gedeeltelijk toegankelijk voor mindervaliden.
  • Hulphonden toegestaan.
Kaartjes Bakkerijmuseum Medemblik | Dagje weg in Noord-Holland