Museum

Amsterdam Museum

Amsterdam, een wereldstad? Ja, en ook: klein, gezellig en eigenwijs. De stad van Johan Cruijff, van Rembrandt, Ajax, de Wallen, de VOC en wiet. De hoofdstad van Nederland. Een duizend jaar oude, waterrijke handelsstad waarbij ondernemerschap, creativiteit, burgerschap en vrijdenken in het oog springen. In het monumentale gebouw van het Amsterdam Museum zie, lees, hoor en proef je waar die stad vandaan komt en waarom ze zo was en zo is.

Amsterdam DNA
De presentatie Amsterdam DNA biedt je in een uur tijd een boeiend overzicht van de geschiedenis van Amsterdam aan de hand van interactief beeld, geluid, beweging en speciaal gekozen objecten. Amsterdam DNA is te beleven in de talen Engels, Nederlands, Frans, Duits, Chinees, Japans, Russisch, Portugees, Spaans en Italiaans.

Het kleine weeshuis
Het Kleine Weeshuis is een attractie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, waarmee de geschiedenis van het gebouw tot leven wordt gebracht. Van 1578 tot 1960 was in het pand van het Amsterdam Museum het Burgerweeshuis gevestigd. In deze interactieve presentatie ontdekken kinderen, samen met hun ouders, hoe het was om te leven in zo’n zeventiende-eeuws weeshuis.

Nu te zien in het Amsterdam Museum
M54

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam

Openingstijden

Het Amsterdam Museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Op 27 april en 25 december is het museum gesloten. Op 1 januari is het museum geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Op 5, 24 en 31 december sluit het museum om 16.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
De dichtstbijzijnde ondergrondse parkeergarage is 'De Kolk' aan de Nieuwezijds Kolk.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Amsterdam Centraal is het een kwartiertje lopen naar het Amsterdam Museum.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden, leenrolstoel aanwezig
  • Huisdieren niet toegestaan, hulphonden wel
  • Horecagelegenheid aanwezig
kaartjes Amsterdam Museum | Dagje weg in Noord-Holland